Odgovorno s hrano

TUDI JAZ LAHKO POMAGAM

Vodja projekta: Dunja Dolinšek v sodelovanju z ZPM
Elektronski naslov: dunja.dolinsek@ekosola.si

POMAGAJMO OTROKOM IN DRUŽINAM V STISKI

V preteklem šolskem letu smo z ZPMS Ljubljana Moste Polje podpisali Listino o sodelovanju. Ta prinaša slovenskim ekošolarjem,  ki jih je usoda pahnila v brezno pomanjkanja, revščine ali socialne izključenosti, pomoč, ki jo nudijo prostovoljci ZPM Ljubljana Moste Poje s svojimi donatorji.  Humanitarno vključevanje otrok, mladih in družin v različne oblike pomoči pomeni: finančno, materialno, učno, psihosocialno, - pa brezplačna vključevanja otrok in mladih v različne interesne dejavnosti  (odkrivanje in razvoj talentov), botrstvo, letovanja, tabore, zimovanja …. V vse tisto, s čimer si prizadevamo omogočati enake možnosti otrokom, mladim in družinam ter jih opremljati s sporočili sprejetosti, potrditve in jih opremljati za  za dostojno življenje.

ZPMS Ljubljana Moste - Polje bo tako, skupaj z donatorji otrokom brez priložnosti poskušala omogočiti vključevanje v brezplačne tabore, izlete, letovanja, zimovanja, potovanja in druge dejavnosti.  Hkrati pa bo poskušala najbolj ogrožene otroke povezovati z botri  in razvijala mrežo humanitarnih pomoči na podlagi  strokovno utemeljenih in preverljivih  predlogov strokovnih delavcev in vodstev ekošol.  Ekošolarji, ki bodo to želeli pa bodo  z izdelovanjem najrazličnejših ustreznih spominkov (glej besedilo v barvi)  le-te  prispevali kot simbolično darilo in zahvalo donatorjem.

Da bi naše sodelovanje potekalo konstruktivno in kar najbolj učinkovito, vam tudi letos posredujemo prijavnice in sicer:

1.  Humanitarna pomoč družinam v velikih stiskah (finančna, materialna, psihosocialna,
     skrbništvo, mediacijo - PRIJAVNICA ŠT. 1

2.  Vključevanje revnih in socialno izključenih otrok in mladostnikov (brezplačni tabori,
     zimovanja,  letovanja, drugo  -tuji jeziki, ples, glasbena šola) - PRIJAVNICA ŠT. 2

3. Botrstvo - PRIJAVNICA ŠT. 3

Vsaka ekošola  lahko predlaga otroke, mlade in družine, ki resnično potrebujejo pomoč - za vse tri oblike pomoči.

ZPM bo preverjala  resničnost podatkov, zato vas prosimo, da v sodelovanju s socialno službo,  zares predlagate tiste ekošolarje, ki resnično potrebujejo eno od omenjenih oblik pomoči!!!

 ZPMS Ljubljana Moste Polje bo  glede na njihove zmogljivosti in njihov izbor vabila posamezne učence in dijake na eno izmed predlaganih  aktivnosti. S pisnim vabilom bodo sami obvestili starše/skrbnike in se dogovorili za kraj in čas letovanja oziroma drugih oblik pomoči.

Seznam učencev in dijakov bomo sestavili po vrstnem redu poslanih prijav za posamezno od navedenih treh vrst pomoči, zato vas prosimo, da

PRIJAVNICE  (št. 1, 2 ali 3) čimprej posredujete po elektronski pošti na dunja.dolinsek@ekosola.si

Seznam prijav ni pogojen z izdelovanjem  izdelkov.

 Ustvarjam in pomagam svojim sovrstnikom

Vse ekošole pa hkrati vabimo, da z ustvarjalnostjo učencev/dijakov prispevajo svoj delež v tem humanitarnem poslanstvu in sicer z izdelovanjem lepih in izvirnih izdelkov, ki jih bo ZPM Ljubljana Moste-Polje lahko podarila svojim donatorjem, ki omogočajo izpeljavo različnih projektov v korist, otrok, mladih in družin.

To lahko storite tako, da enega ali več različnih izdelkov, ki niso lomljivi, pa se lahko pošiljajo po pošti. Izdelki naj bodo izdelani iz naravnih ali recikliranih materialov, primerni kot skromno a zelo domiselno izdelano darilce, ki bo njihovim imetnikom v ponos in prijazen spomin ter zahvala za njihov prispevek.

Izdelke bomo predstavili na spletni strani ekošole in ZPM Ljubljana Moste-Polje ter na srečanju koordinatorjev ekošol. Izdelke lahko pošljete iz vseh ekošol, ne glede na to, ali imate med učenci/dijaki take, ki so zares potrebni pomoči!

Vaše izdelke pričakujemo do 1. decembra 2011 na naslov,
DOVES – program EKošola, Zavrti 2, 1234 Mengeš. 

 

Iskrena hvala za sodelovanje!

 

 

                                        

 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL