Odgovorno s hrano

Tehniški dan – »ENERGETSKI DAN«

Dodano: 2011-11-30 14:31:59
Uvodno predavanje o obnovljivih virih energije
Na OŠ Puconci smo 10. novembra učencem 6. razredov pripravili tehniški dan, ki je bil obarvan z različnimi energijami – izvedli smo »Energetski dan«.

Učence so v svet obnovljivih virov energije popeljali različni strokovnjaki, sami pa so se izkazali pri izdelovanju vetrnic (vetrnih koles). Dan se je začel s skupnim predavanjem o obnovljivih virih energije, ki ga je izvedel g. Goran Holsedl, str. teh. (vodja projektive v podjetju Reing, ki se ukvarja z racionalizacijo energije in inženiringom).

Sledile so delavnice po temah:
1. delavnica: predstavitev E-mobila, 2. delavnica: infrardeča kamera in sončna elektrarna ter vremenska postaja na naši šoli in 3. delavnica: izdelava vetrnic. Ogled in predstavitev E-mobila nam je omogočilo podjetje Peugeot. Infrardečo kamero nam je predstavil g. Goran Gomboši, gradbeni inženir. Za sončno elektrarno in vremensko postajo na naši šoli pa sta poskrbela sodelavca Jure Rems, prof. rač. z mat., in  Štefan Harkai, prof. geo. in zgo. Učenci so se preizkusili še v ročnih spretnostih in izdelali vetrnice pod mentorstvom Alenke Cör, prof. bio. in pthv.

Dan se je zaključil s skupnim pogledom in razpravo na obnovljive vire energije v Pomurju, učenci pa so povzeli svoje občutke in znanja s pripovedovanjem.

Namen energetskega dneva je bil približati učencem pomen obnovljivih virov energije danes in jih spodbuditi, da že zdaj začnejo razmišljati tudi o svoji zdravi in kvalitetni prihodnosti ter da te izkušnje in nova spoznanja prenesejo v svoje domove.

 

Alenka Cör,
OŠ Puconci

E-mobil
Predstavitev infrardeče kamere
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL