Odgovorno s hrano

E ustava OŠ Mežica

Dodano: 2012-04-16 09:11:22
E-ustava OŠ Mežica
Na spletni strani šole smo objavili E-ustavo Osnovne šole Mežica, ki smo jo pripravili v okviru sodelovanja v razvojnem projektu Zavoda za šolstvo RS ob praznovanju 20. obletnice slovenske ustave.

V šolskem letu 2011/12 praznujemo v Sloveniji 20. obletnico slovenske ustave, zato smo se na Osnovni šoli Mežica lotili e-projekta Postavi ustavo, ki ga je razpisalo Ministrstvo za šolstvo. E- ustava je elektronska
oblika zapisa ustave in zajema literarne, likovne in raziskovalne prispevke ter video posnetke in multimedijske predstavitve. Učenci so pod mentorskim vodstvom učiteljev tako postavili in sprejeli šolsko ustavo, ki zajema splošne določbe, otrokove pravice, eko načela in šolsko ureditev. Vodja projekta je bila Klavdija Kotnik.V ustavi so poudarili demokratičnost in enakopravnost vseh učencev, z namenom utrjevanja in vzdrževanja kakovostnih in prijaznih pogojev za učenje in delo na šoli. Rezultat obsežnega dela si lahko ogledate na šolski spletni strani Osnovne šole Mežica ali na priloženem naslovu.

 

 

Branko Rižnik,
OŠ Mežica

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL