Odgovorno s hrano

EKOMAREC NA OŠ MLADIKA PTUJ

Dodano: 2012-04-23 08:49:47
V mesecu marcu smo bili na šoli zelo eko; ločevali smo odpadke, zbirali papir, sodelovali v čistilni akciji Očistimo Slovenijo.

Učence je v svet odpadkov najlažje uvajati preko smeti. Vsi jih poznajo, vsi jih proizvajajo, vse motijo. Na naši šoli smo marca 2012  preko ZRS Bistra Ptuj izvedli delavnico na temo ločevanje odpadkov, ki sta jo vodili dr. Marinka Vovk in Mihaela Koprivnik iz Okoljskega raziskovalnega zavoda. Zavedamo se, da se odnos do odpadkov ne bo spremenil čez noč, a preko vzgoje v šoli ter pozitivnimi pristopi smo vsak dan bliže cilju. Zbiralna akcija papirja, ki je v tem šolskem letu potekala že drugič, 12. 3. – 14.3.2012, je bila uspešna. Temeljni namen projekta Odpadki je ozaveščanje  in vključevanje otrok, učiteljev in staršev v proces varovanja okolja.
V soboto, 24. marca 2012 je OŠ Mladika v dogovoru z Občino Ptuj znova sodelovala v vseslovenski prostovoljni čistilni akciji Očistimo Slovenijo 2012. Skupaj s starši smo se razporedili po okolici šole in se vneto lotili čiščenja.Prijetna priložnost za druženje in povezovanje v lokalni skupnosti, hkrati pa smo veliko dobrega naredili za okolico naše šole na katero smo ponosni. 

 

Breda Pisar,
OŠ Mladika

 

 

 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL