Odgovorno s hrano

PODPIS EKO LISTINE V VRTCU ŠKOFJA LOKA

Dodano: 2012-06-27 08:22:08
predstavnika enote Najdihojca sta posredovala svoje znanje o ločevanju odpadkov
V torek, 13. junija 2012, je bil v Vrtcu Škofja Loka še posebej svečan in poseben dan. Podpisali smo eko listino z eko zaprisegami, ki so jih oblikovali najstarejši otroci Vrtca.

Podpis le-te je spremljal pester in poučen program, katerega je skupaj s strokovno delavko odlično vodila in izpeljala 6-letna deklica. Poleg nje so imeli glavno besedo otroci iz različnih enot Vrtca, ki so prisotnim posredovali svoje znanje o pravilnem ločevanju odpadkov, o varčevanju z vodo in energijo ter predstavili prednosti vožnje s kolesom v vrtec. Program so popestrile še glasbene točke, eko rajalna igra, prepevanje eko himne in branje eko zaprisege Vrtca. Svečanemu podpisu eko listine je sledil ogled kratkim filmov z ekološko vsebino, posnetih v Vrtcu, in pogostitev s številnimi zeliščnimi namazi, pecivi in napitki, ki so nastali pod rokami spretnih vrtčevskih kuharic.

V Vrtcu Škofja Loka smo izredno zadovoljni in ponosni na svoje dosežke. Za največji uspeh pa si štejemo, da so otroci posredovane ekološke vrednote ponotranjil, da v skladu z njimi živijo in delujejo ter da svoje znanje in vedenje o pravilnem ekološkem ravnanju širijo naprej med ljudi, ki jih obkrožajo.

Tina Jemec, eko koordinatorka Vrtca Škofja Loka

otroci iz enote Čebelica so predstavili eko rajalno igro
otroci iz enote Pedenjped so zapeli pesem Drevesce posadimo
prepevanje eko himne Vrtca Škofja Loka
slavnostni podpis eko listine Vrtca Škofja Loka
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL