Odgovorno s hrano

Humanitarni oktober na POŠ GRAJENA

Dodano: 2012-11-13 14:44:03
Zbrali smo veliko igrač
V želji, da bi pomagali sovrstnikom, ki imajo manj kot mi, smo - na OŠ Ljudki vrt Ptuj, POŠ Grajena - oktobra izpeljali kar tri humanitarne akcije.

HUMANITARNI OKTOBER NA POŠ GRAJENA

 

Smo že pozabili, ali smo že na poti, da pozabimo kar pomeni humanost? Ali še vedno velja rek: »Drevo se naslanja na drevo, človek pa na človeka!« ?  V boju za materialnimi dobrinami pozabljamo na človečnost, na sprejemljiv odnos do ljudi, ki imajo manj kot mi. Oktobra smo izpeljali številne akcije na katere smo se odzvali, ne samo z besedami, temveč tudi z dejanji.

Izvedli smo akcijo ZBIRANJA IGRAČ za revne otroke in tako teden otroka obeležili na poseben način.  Od 1. do 5. oktobra smo v ekokotiček namestili škatlo, v katero smo odlagali igrače, ki  so se jih otroci naveličali ali se nikoli niso igrali z njimi. Zbrali smo štiri velike škatle. Zbrane igrače smo odnesli na Center za socialno delo Ptuj in tako razveselili precej otrok.

ZBIRANJE ŽIVIL za socialno ogrožene družine. 17. oktober, mednarodni dan boja proti revščini, smo prav tako obeležili na svoj način. V želji, da bi pomagali najrevnejšim družinam naših učencev, smo zbirali živila. Vse dosedanje tovrstne akcije  so bile zelo uspešne, letos pa se je splošno pomanjkanje odrazilo tudi pri naši akciji.

Prav tako smo oktobra izvedli akcijo ZBIRANJA STAREGA PAPIRJA. Zbrana sredstva smo namenili fundaciji Pismo srca, ki štipendira otroke iz socialno ogroženih družin.

                                                                                                               Nada Sevšek

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL