Odgovorno s hrano

MEDENI ZAJTRK V VRTCU LIPA

Dodano: 2012-11-21 12:14:10
Tudi v vrtcu Lipa smo praznovali Tradicionalni slovenski zajtrk.

Dan slovenske hrane tudi med najmlajšimi

V petek, 16. novembra 2012, smo v vrtcu Lipa praznovali »Tradicionalni slovenski zajtrk«. Ta je namenjen osveščanju o zdravem prehranjevanju, prednostih živil slovenskega izvora, lokalni samooskrbi, pomenu kmetijstva in čebelarstva za širše okolje ter trajnostno naravnani uporabi lokalnih produktov v sodobnem in zdravem prehranjevanju.

Pravilna prehrana in prava izbira hrane sta pogoja boljšega počutja ter ohranjanja zdravja in s tem zdravega načina življenja. Predvsem zajtrk predstavlja pomemben dnevni obrok.

V zavedanju te pomembnosti smo se tako v Vrtcu Lipa skrbno pripravili na »medeni zajtrk«. Kruh, maslo, mleko, med in jabolka za zajtrk so otrokom priskrbeli slovenska živilska podjetja, čebelarji, kmetje in kmetijska podjetja.  Mize so krasile čebelice, sami smo se preizkusili v spretnosti »mazanja na kruh«, na obisk pa smo povabili prave čebelarje. Tako nam je gospod Čuček iz Čebelarskega društva podrobno predstavil pomen in življenje čebel. Na zdravem zajtrku pa se nam je pridružil tudi župan, Miran Jurkošek in ravnatelj OŠ Štore, Franjo Rumpf.

 

Klavdija Berglez

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL