Odgovorno s hrano

VODNE KAPLJICE IN VODA OKOLI NAS

Dodano: 2013-02-04 08:23:46
V skupini smo se pogovarjali, kaj otroci mislijo o vodi in razmišljali, da je voda življenskega pomena za živa bitja in rastline, saj brez vode ni življenja.

V skupini smo se pogovarjali, kaj otroci mislijo o vodi in razmišljali, da je voda življenskega pomena za živa bitja in rastline, saj brez vode ni življenja. Pogovarjali smo se, kako pomembno je ekološko ravnanje z vodnimi viri in se hkrati navajali na varčno ravnanje z vodo.

Voda je hkrati življenjski prostor za številne živali in rastline. Na globusu smo si ogledali, koliko vode prekriva naš planet. Uporabljamo jo za za pitje, v prehrani, za umivanje, zalivanje, čiščenje, pranje in v industriji. Opazovali smo, kakšne barve je voda in kakšen ima okus. Na sprehodu smo opazovali ribnik v Botaničnem vrtu in reko Ljubljanico z Grubarjevim kanalom.

Z vodo smo se igrali in naredili nekaj poizkusov:
kaj plava na vodi in kaj ne, merili smo količino vode z nestandardnimi enotami, prelivali in pretakali vodo, mešali tekočine: vodo in barvila, olje, snovi, ki so topne v vodi in snovi, ki se ne topijo in jo okušali. Naredili smo stolpični prikaz živali, ki ne živijo v vodi in živali, ki živijo v vodi. Z vodo smo umili vse dojenčke in posodice v igralnem kotičku. Igralnico smo opremili s slikami voda: izvir, potok, ribnik, luža, jezero, reka in morje.

 

Vesna Podboj Panič,
Vrtec Galjevica, enota Orlova

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL