Cilji, ki smo jim sledili in jih uresničevali:
- otrok spoznava prehrambene značilnosti okolja
- otrok spoznava različno prehrano
- otrok šteje, razvršča in utrjuje pojme (majhne-velik, trd-mehak) in barve
- otrok s pomočjo tipa, vonja in okusa spoznava hrano.
Dejavnosti, s pomočjo katerih smo sledili ciljem in jih uresničevali:
- Otroci so soustvarjali jedilnik s hrano, značilno za naš okoliš. S pomočjo vrtčevskega jedilnika so otroci spoznavali, poimenovali in okušali različne jedi, ki so značilne za okolico Pohorja in jedi, ki so značilne za štajersko.
- Otroci so skozi igro in eksperimente s pomočjo vonja, tipa in okusa spoznavali različno sadje in zelenjavo.
- Otrok se seznanja s pesmicami, ugankami in deklamacijami o jabolku.
- Na sprehodih so opazovali vrtove in sadna drevesa.
- Otroci so s pomočjo staršev prinašali v vrtec recepte za hrano, ki je značilna za Pohorje oziroma štajersko.
V vrtcu smo nato izdelali plakat s slikami, na katerih so bile prikazane dejavnosti, ki smo jih izvedli ter z recepti, ki so jih prinesli. Nekateri starši so si recepte fotografirali in jih preizkusili tudi doma.
Nataša Savec,
Vrtec Studenci Maribor, enota Poljane