Odgovorno s hrano

VVZ Kekec Grosuplje je sodeloval na grosupeljski Zelemenjavi

Dodano: 2014-02-17 08:28:35
grosupeljska Zelemenjava foto Brane Petrovič
V avli OŠ Brinje se je 7. 2. 2014 odvijala prva grosupeljska Zelemenjava, na kateri je sodeloval in se predstavil tudi eko vrtec VVZ Kekec Grosuplje.

V tem zimskem času se je v avli OŠ. Brinje v Grosuplju dne, 7. 2. 2014 odvijala prva grosupeljska Zelemenjava, na kateri je sodeloval in se predstavil tudi eko vrtec VVZ Kekec Grosuplje.

Cilj Zelemenjave je, da na solidaren in neformalen način poveže vse privržence dobrot z domačega vrta ter to svoje navdušenje prenese med druge ljudi.

Na Zelemenjavi smo udeleženci menjali in podarjali viške ozimnice, semena, pecivo, marmelade itd.

Na stojnici našega eko vrtca sva predstavnici vrtca menjavali in podarjali udeležencem vse tisto, kar so lansko leto otroci pridelali na vrtičkih in pripravili skupaj s svojimi vzgojiteljicami. Nekatere izdelke so pripravile zaposlene v vrtcu.

Menjavali in podarjali smo zelišča iz naših vrtičkov (meta, žajbelj, timijan, sivka idr.), dišeče punčke in vrečke, semena buč, piškote iz samo treh sestavin, ki so jih ravno za to priložnost pekli otroci iz enote Tinkara, recepte za piškote in recepte za pripravo regratovega sirupa. Na plakatih smo v sliki in besedi predstavili zeliščne, zelenjavne in cvetlične vrtičke iz različnih enot vrtca ter dejavnosti otrok na njih. Udeleženci Zelemenjave so si lahko preko zbirke receptov in fotografij v informativni mapi, ki je bila na ogled, ogledali potek inovacijskega projekta Zdrava malica, ki to leto poteka v eni izmed skupin v enoti Tinkara.

Namen prve grosupeljske Zelemenjave je bil dosežen, saj smo se med seboj družili ljudje s polnimi žepi dobre volje, tokrat brez denarja. Dober glas seže v deveto vas, zato bo verjetno na naslednji Zelemenjavi v Grosuplju še več ljudi z občutkom za sočloveka, ki bodo radi menjali in predvsem podarjali drug drugemu ne samo viške ozimnice, ampak tudi prijazno besedo, koristno informacijo, zaupanje, solidarnost, predvsem pa dobro, močno voljo, ki jo v teh časih potrebujemo.

 

                                                                Vida Kastelic, Andreja Jaklič Šimnic

                                                                                        Foto Brane Petrovič

grosupeljska Zelemenjava
menjamo in podarjamo
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL