Odgovorno s hrano

SVETOVNI DAN HRANE V VRTCU PEDENJPED

Dodano: 2014-11-03 11:19:25
humanitarno zbiranje živil
16. oktobra smo obeležili Svetovni dan hrane. Z otroki smo se pogovarjali o pomenu zdrave prehrane, ponovno pa smo izvedli tudi humanitarno zbiranje živil za družine v stiski.

16. oktobra smo obeležili Svetovni dan hrane. Z otroki smo se pogovarjali o pomenu zdrave prehrane. Ugotovili smo, da smo brez hrane lačni in se slabo počutimo. Če ne jemo dovolj kvalitetno, pa  lahko zbolimo. Pogovor o hrani smo izkoristili tudi za razvijanje zdravih navad. Najstarejši so zopet obiskali svojo njivico in ugotovili, kaj je potrebno postoriti na jesen, pobrali so dozorele pridelke. Nekateri so izdelali prehransko piramido in ugotovili, da bi morali sladkarije, ki pa jih imajo skoraj vsi najraje, pojesti najmanj. Prav zato so se pri Pikapolonicah odločili, da odvečne sladkarije podarijo v humanitarne namene. Še z večjim veseljem smo jedli domače jesensko sadje in v naravi uživali v sončnih žarkih in pisanih jesenskih barvah.

Tudi letos smo izvedli HUMANITARNO zbiranje živil, ki smo jih podarili družinam v stiski v našem okolju. Tako se učimo odgovornosti v družbi in razvijamo pozitivne vrednote.

Zapisala: Mojca Jamšek

Gibanje v gozdu za zdravje
Na njivi pobiramo še zadnje pridelke
Plakat in otroške misli o zdravju
Pečene jabolčne rezine so okusna in zdrava sladica
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL