Odgovorno s hrano

AKCIJA ZBIRANJA ODSLUŽENEGA TEKSTILA, RAZSTAVA IZDELKOV IZ LE-TEGA IN ZABOJNIK ZA ZBIRANJE ODVEČNEGA TEKSTILA

Dodano: 2015-05-27 08:48:41
vrtec
V Vrtcu Škofja Loka smo v mesecu marcu za vse občane organizirali akcijo zbiranja odsluženega tekstila z naslovom "BODI PRIJATELJ OKOLJA".

K sodelovanju smo jih povabili s pomočjo vabil, plakatov in oglaševanja na radiu. Naš cilj je bil ozavestiti ljudi, da tekstil ne sodi med mešane komunalne odpadke in da ga lahko ponovno uporabimo. Prav za to priložnost smo oblikovali in izdali zgibanko z desetimi predlogi, kako uporabiti odslužen tekstil. Akcija zbiranja je potekala en teden, napolnili pa smo dva velika kombija.

Ker smo zaposleni v Vrtcu precej ustvarjalni, smo se v mesecu maju odločili akcijo nadgraditi z razstavo izdelkov iz odsluženega tekstila. K sodelovanju smo povabili zaposlene, starše, otroke in stare starše. Odziv je bil velik in v Sokolskem domu je nastala čudovita razstava raznovrstnih izdelkov pod naslovom "ZBIRAMO IN RECIKLIRAMO ODPADNI TEKSTIL". Obiskovalci so si lahko poleg izdelkov ogledali tudi proces poteka akcije zbiranja odsluženega tekstila od začetka do konca podprt z vabili, plakati in fotografijami.

V preteklem tednu pa smo akciji dodali še piko na i. Od podjetja Zoltan smo namreč prejeli dva zabojnika za zbiranje odsluženega tekstila. Postavljena sta pred dvema večjima enotama Vrtca, za uporabo pa sta na voljo vsem občanom.

Akcija zbiranja odsluženega tekstila je tako dobila nove razsežnosti, na katere ob začetku izvedbe akcije nismo bili ciljno naravnani. Na izvedbo celotne akcije smo zelo ponosni.

zapisala eko koordinatorica Tina Jemec

izdelki iz jeansa
igrače
igrače in oblačila
kostum in odeja
igrače
razni pripomočki in dodatki
razni dodatki in pripomočki
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL