Odgovorno s hrano

NA OŠ SLAVE KLAVORE SPOZNAVAJO IN OPAZUJEJO RASTLINE NA VRTU

Dodano: 2015-06-12 12:49:34
Naš vrtiček je namenjen spoznavanju semen, sadik, čebulic,..., seznanjanju z delom na vrtu, opazovanju žuželk, letos tudi polžev ter pa razvoju rastline, prepoznavanju in primerjanju...

V letošnjem letu smo si v prvi triadi delo razdelili. Tretji razredi so imeli nalogo pripraviti gredice. S pomočjo našega hišnika smo postavili dve visoki gredici in ju po navodilih pripravili za sejanje in sajenje. Prelopatili in pognojili smo star vrt in pripravili manjše gredice. Učenci prvih razredov so opazovali semena, jih primerjali, predvidevali kalitev in na krajevni tržnici kupili razne sadike. Učenci drugih razredov pa so sejali in sadili. Sedaj pa skupaj skrbimo za zalivanje, v podaljšanem bivanju pa plevijo.

Imeli smo veliko polžev. Učenci so povedali, da doma na gredice potrosijo zdrobljene jajčne lupine, ki preprečujejo, da bi polži lezli po vrtu (ostra in hrapava podlaga), kar se je pokazalo za zelo učinkovito in polžev ni več. Naše vrtnine lepo uspevajo, zato smo skupaj že pojedli redkvice in solato.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL