Odgovorno s hrano

NA OŠ PUCONCI SMO VELIKO V NARAVI

Dodano: 2015-06-15 11:27:23
Na naši šoli poteka Eko krožek, kjer izvajamo vsebine povezano z vrtom, vrtnarjenjem, nabiranju in pripravljanju sadov ter tudi delo v sadovnjaku in čebelnjaku.

V tem šolske letu so se odvijale različne dejavnosti, ki so vključevale vrt kot učno okolje. Učencem poskušamo prikazati pestrost narave, zato velikokrat opazujemo vrt in izpolnjujemo delovne opazovalne liste (tla, hotel za žuželke, šolska njiva). Urejamo in fotografiramo vrt v vseh letnih časih, skrbimo za gredice, (zalivamo in pobiramo polže). Nabiramo zelišča, jih sušimo in pripravljamo čaje, delamo namaze ter pripravljamo smutije iz jagod in zelišč iz šolskega vrta. Izvedli smo tudi sodelovanje učencev in staršev ob dnevu zemlje (ureditev in zasaditev gredic ter buč na šolski njivi), si izmenjali sadike in semena ter pokazali prikaz priprave mini visokih gredic po načelih permakulture (iz odsluženih lončenih  posod, lesenih zabojev, starih košar,...)

Ob šoli imamo šolski sadovnjak in šolsko njivo ter čebelnjak. Tudi ta življenjska okolja budno spremljamo in vključujemo v naravoslovne in tehniške dneve.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL