Odgovorno s hrano

IZDANA KNJIŽICA ZMAGOVALCEV KUHARSKEGA NATEČAJA 2015 RECIKLIRANA KUHARIJA

Dodano: 2016-01-28 12:08:28
Znate pravilno prepražiti čebulo? Praženje čebule sicer sodi med najbolj osnovne postopke v kuhinji, a kot velja za vse na videz enostavne stvari, gre tudi pri praženju čebule lahko marsikaj narobe.

V knjižici reciklirana kuharija so zbrani izjemno raznoliki, in domiselni recepti z ravno prav enostavnih idej za ponovno uporabo ostankov hrane, ki ste jih doslej morda zavrli. 
V okviru pojekta HRANA NI ZA TJAVENDAN je spomladi 2015 potekal tudi nagradni natečaj Reciklirana kuharja, kjer so otroci, učenci in dijaki raziskovali inovativne načine ponovne uporabe živil in zbirali recepte babic, v katerih so uporabile preostanek živil ali obrokov. 

  

 

  

 

Izvedbo projekta HRANA NI ZA TJAVENDANin izdajo knjižice RECIKLIRANA KUHARIJA je omogočila družba Lidl Slovenija.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL