Odgovorno s hrano

Vrtovi belih čarovnic v VVZ Radovljica, v enoti Lesce

Dodano: 2016-04-20 08:52:24
Po štirih letih dela, načrtovanja in vztrajnosti vseh udeležencev, ki smo vpeti v ta projekt, je vrt, ki dosega preko trideset visokih gredic posejanih, zasajenih s preko tridesetimi različnimi zelmi, z dodanim sadnim vrtom, dokončno zaključen.

Štiri leta trdega dela se je obrestovalo. Imamo svojo tržnico, kjer starši in naključni obiskovalci pridobijo naše izdelke (čaji, mazila, sokovi in zelenjava).

Na vrtovih Belih čarovnic otroci in odrasli pridobivajo nova znanja. Aktivno so vključeni v delo, ki je potrebno, da tako velik vrt uspeva.

Ker smo eko vrtec, kmetujemo ekološko, zato marsikateri obrok obogatimo z zelenjavo in zelišči iz naših vrtov, zato jemo zdrav pridelek. Pripravki iz zdravilnih zelišč so delani po starih receptih naših prednikov. Otroci in njihovi straši sami spoznavajo vrednost vrta in pridobivajo nova znanja, z nami sodelujejo ter nas podpirajo z donacijami.

V letošnjem letu smo si zadali cilj, da pridelamo in naberemo toliko zelišč za domači čaj, da ga bomo vsaj enkrat na teden skuhali za celo enoto (270 otrok in osebja) in upamo, da nam bo vreme naklonjeno.

Zapisala vodja projekta Branka Slapar

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL