Odgovorno s hrano

OPRAVILA V NAŠEM VRTU

Dodano: 2016-05-25 08:05:19
V vrtcu Otona Župančiča Slovenska Bistrica, enota MAKOLE že nekaj let obdelujemo dve visoki gredi, kljub temu pa vedno preizkušamo nove stvari.

Jeseni smo iz paradižnika pobrali seme, ga posušili, v začetku marca pa smo si izdelali semenske trakove in tako vzgojili lasten paradižnik. Seveda smo tudi letos pripravili izmenjavo semen. Konec aprila smo začeli s sajenjem na naših gredah. Ker so nam jagode vsem najljubše, smo letos eno celo gredo namenili jagodam. Na drugo gredo pa smo posadili solato, sadike smo prav tako vzgojili sami. Zraven solate smo sredi maja posadili še papriko, zelje, kumare in lubenice. Za naš paradižnik pa nam je Urbanov dedi naredil posebne okrogle gredice. Ob dnevu zemlje si je vsak otrok izdelal svoj mini vrtiček, saj nam je ostalo ogromno sadik solate. Letos smo naredili še hotel za žuželke. Želimo si le še zbiralnik za deževnico, saj je ob sušnem obdobju potrebno naš vrt zalivati.

Da pa le ne teče vse tako gladko, se ukvarjamo s posebno nadlogo. To so rdeči polži. Otepamo se jih na različne načine, včasih bolj, včasih manj uspešno.

Zapisala Irena Kamenšek

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL