Odgovorno s hrano

ORIENTACIJSKI POHOD V VRTCU SEŽANA - ENOTI DIVAČA

Dodano: 2017-06-15 12:43:55
Vse bolj se zavedamo, da je gibanje izjemnega pomena za naše počutje. Najbolj naravna in zato tudi najbolj zdrava oblika je hoja.

Hoja nas krepi, dobro vpliva na naše zdravje in počutje. Dostopna je vsakomur, v vseh letnih časih in ne zahteva dodatnih sredstev ali posebne opreme.
Na sončen jesenski dan, v ponedeljek, 17. oktobra 2016, smo v vrtcu Divača organizirali dopoldanski Orientacijski pohod otrok in vzgojiteljic ter tako obeležili Svetovni dan hoje (15. oktober), kot del projekta FIT Slovenija.
Naš vrtec je v manjšem kraju z veliko zelenja in otroci so z okoljem tesno povezani. Z željo, da bi uživali v dobro znanem okolju, smo strokovne delavke pripravile orientacijski pohod z nalogami. Otroci so razvijali:
• sposobnosti znajdenja v okolju,
• sposobnosti orientacije s pomočjo načrta poti,
• natančno upoštevanje navodil,
• natančno opazovanje bližnje okolice,
• doživljanje zadovoljstva ob pravilno rešenih nalogah,
• sposobnosti za dogovarjanje,
• pozitiven odnos do rednega gibanja.
Privlačna in zabavna vsebina, kjer je bilo poudarjeno prijateljstvo, veselje in sodelovanje, je pričarala radovednost, navdušenje in veselje na otroške obraze. Vse z željo, da bi povečali kakovost in količino gibalno-športne aktivnosti, spodbujali otroke k redni gibalni aktivnosti in jih naučili, da je redno gibanje življenjski slog in ne obveznost.

»Dobro vzgojiti otroka ni lahko, saj otroci posrkajo vase vse, kar počnemo, in nekaj tega, kar govorimo. Lahko rečemo, da se otroci naučijo tistega, kar živijo.«
(Dorothy Law Nolte)

Za enoto Divača: Barbara Majcen,vzgojiteljica

 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL