Odgovorno s hrano

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK NA POŠ GRAJENA

Dodano: 2016-11-29 06:35:37
Tudi fantje so z veseljem pekli palačinke
V četrtek, 17. 11. 2016, dan pred tradicionalnim slovenskim zajtrkom, smo v vseh razredih izvedli naravoslovni dan na to temo.

Za naravoslovni dan smo se odločili zato, ker bi radi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter učence ozavestili o pomenu zajtrka.

Tako smo ta dan pekli palačinke iz polnozrnate in pirine moke, izdelali domač lešnikov namaz, naredili več različnih sladkih in slanih namazov iz skute, mešali različne sadno-zelenjavne smutije ter kuhali različne zeliščne čaje.

Obiskala sta nas vrhunska športnika - atletinja Sabina veit in nogometaš maribora Aleks Pihler, ki je bil pred leti naš učenec.

Učenci so preživeli lep dan in se naučili veliko novega. Nosilka projekta na predmetni stopnji je bila Milica Koser, na razredni stopnji pa učiteljice posameznih razredov.

                                                                                     Nada Sevšek, koordinatorka Ekošole

Smutiji so bili privlačni tudi na pogled
Učenci so pripravili različne namaze
Obiskala sta nas Sabina Veit in Aleks Pihler
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL