Odgovorno s hrano

Z IGRO V SVET NARAVE V VRTCU RADENCI

Dodano: 2017-01-23 08:27:22
PRIPRAVA NA UMETNIŠKO DEJAVNOST TEHNIKE KOLAŽ
Slovenski tradicionalni zajtrk, kuhanje bučne juhe in nabiranje zelišč za čaj.

Otroci so ves teden spoznavali pomen lokalno pridelane slovenske hrane skozi naslednje aktivnosti:

- LIKOVNO USTVARJANJE SKUPNE SLIKE

- GIBALNO PLESNO UPRIZARJANJE ČEBEL 

- OGLED POUČNIH POSNETKOV ZGODOVINE SLOVENSKEGA ZAJTRKA IN OHRANITEV DO DANES, TER KAKO ČEBELARJI TOČIJO MED

- OBISK ČEBELARJEV V VRTCU, IZDELAVA PLAKATA O ČEBELAH IN NJIHOVEM ŽIVLJENJU

"JUHA, KI IZ BUČ SE SKUHA:"

- Otroci so skozi miselna vprašanja navajali predloge, mnenja in pobude kako skuhati bučno juho. Spoznavali so postopek priprave bučne juhe od ideje do recepta in izvedbe. Vse skupaj smo uresničevali z sodelovanjem dveh dijakov iz Srednje šole za Gostinstvo in Turizem Radenci.

 

Pripravili: vzg. Jasmina Fašalek Paldauf in pom. vzg. Saša Rakuša

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK - UPODOBLJEN V TEHNIKI KOLAŽ
NAŠ SLOVENSKI ZAJTRK
TREBLJENJE JEDILNE BUČE IN PRIPRAVA ZA KUHANJE
KUHANJE BUČNE JUHE
NABIRANJE ZELIŠČ - ZELIŠČNI VRT V NAŠEM VRTCU
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL