Otroci so ves teden spoznavali pomen lokalno pridelane slovenske hrane skozi naslednje aktivnosti:
- LIKOVNO USTVARJANJE SKUPNE SLIKE
- GIBALNO PLESNO UPRIZARJANJE ČEBEL
- OGLED POUČNIH POSNETKOV ZGODOVINE SLOVENSKEGA ZAJTRKA IN OHRANITEV DO DANES, TER KAKO ČEBELARJI TOČIJO MED
- OBISK ČEBELARJEV V VRTCU, IZDELAVA PLAKATA O ČEBELAH IN NJIHOVEM ŽIVLJENJU
"JUHA, KI IZ BUČ SE SKUHA:"
- Otroci so skozi miselna vprašanja navajali predloge, mnenja in pobude kako skuhati bučno juho. Spoznavali so postopek priprave bučne juhe od ideje do recepta in izvedbe. Vse skupaj smo uresničevali z sodelovanjem dveh dijakov iz Srednje šole za Gostinstvo in Turizem Radenci.
Pripravili: vzg. Jasmina Fašalek Paldauf in pom. vzg. Saša Rakuša