Odgovorno s hrano

ZDRAVA PREHRANA V VRTCU APAČE

Dodano: 2017-04-24 08:02:58
Otroci podajajo jabolka
Glede na to, da imamo projekt zdravo hrano jemo, se gibamo in zdravo živimo, smo v mesecu marcu v naš oddelek povabili babico otroka, ki nam je pomagala pri peki jabolčnega zavitka. Prav tako smo si v tem mesecu naredili zdrav sadno-zelenjavni napitek.

V vrtcu Apače sodelujmo pri projektu Zdrvo hrano jemo, se gibamo in zdravo živimo. Pri tem projektu otroci spoznavajo zdrav način življenja, pridobivajo znanje o zdravi prehrani, prehranjevanju  ter gibanju. Aktivnosti izvajamo preko igre. Tako smo že v preteklih mesecih izdelali plakata o zdravi in nezdravi prehrani ter sadje in zelenjava, pripravili smo melisin sirup, zelenjavne in sadne namaze. Spoznavali smo različno hrano in jo uživali. 

Zato smo v mesecu marcu še posebej posvetili pozornost zdravju in družini. V oddelek 1 smo povabili babico enega izmed otrok, ki je z nami delala jabolčni zavitek. Otrokom je bilo zanimivo lupljenje jabolk. Pri dejavnosti so bili aktivni, saj so podajali cela jabolka babici ter naribana jabolka dajali na testo. Zavitek  smo skupaj z otroki nesli v kuhinjo spečt ter ga kasneje poskusili. Nekateri so bili nad zavitkom navdušeni in so hoteli še, drugi pa niso bili preveč navdušeni in so raje jedli kruh. 

Prav tako smo v tem mesecu delali sadno-zelenjavni napitek, kjer so otroci prav tako sodelovali, in sicer, tako, da so sadje in korenje dajali v sokovnik. Nato smo sok iztisnili in ga poskusili. Večina otrok je bila nad sokom navdušena in so hoteli še več soka.

 

Zapisala: Nevenka Krancelbinder

Otrok daje na testo naribana jabolka
Naša kuharica bo spekla zavitek
Otroci dajejo sadje in korenje v sokovnik
Pijemo naš sadno-zelenjavni napitek
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL