Odgovorno s hrano

MLADI V SVETU ENERGIJE TUDI V ŠOLSKEM LETU 2017/2018

Dodano: 2018-02-01 08:23:08
27. december 2017 - Program Ekošola skupaj s partnerjem Gen Energija v letošnjem letu nadaljuje s projektom Mladi v svetu energije.

NA SLOVENSKIH EKOŠOLAH RAZISKUJEJO TRAJNOSTNE VIRE ENERGIJE

Mengeš, december 2017- Program Ekošola skupaj s partnerjem Gen Energija  v letošnjem šolskem letu nadaljuje s projektom Mladi v svetu energije. Projekt poteka že deseto leto, namenjen pa je izobraževanju in ozaveščanju mladih in njihovih mentorjev o pomenu energije. Število sodelujočih izobraževanih ustanov vsako leto narašča, letos sodeluje 73 ustanov.

S projektom  Mladi v svetu partnerja želijo povečati energetsko pismenost.  Projekt poteka že deseto leto zapored, namenjen pa je ozaveščanju o pomenu energije in različnih vrstah energije (s poudarkom na trajnostnih virih energije).

Sodelujoče ustanove bodo v okviru  letošnjega projekta  raziskovali pomen energije, električne energije v vsakdanjem življenju, način proizvodnje električne energije v vsakdanjem življenju, oskrbi z električno energijo in njeni rabi, ukrepe za učinkovito rabo energije in prihodnost oskrbe z električno energijo v Sloveniji in svetu.

 V okviru projekta je razpisan tudi nagradni natečaj za  tri starostne skupine. Učenci in dijaki bodo tako na različne načine raziskovali področje energije in skušali čim bolj celovito predstaviti svoj pogled na energetiko: kaj je energija, od kod prihaja, kateri so načini pridobivanja in porabe električne energije, kako je bilo nekoč in kako je danes ter kako si predstavljajo, da bo v prihodnosti. Učenci so se seznanili tudi z mešanico energetskih virov v Sloveniji, lastnostmi energentov in elektroenergetskim sistemom. Na voljo imajo didaktično gradivo Energija in proizvodnja električne energije, ki so ga v Gen Energiji pripravili kot gradivo za povečanje energetske pismenosti ter  spodbudo za mentorje.

Projekt se bo zaključil maja, ker bodo najboljši v posamezni starostni skupini nagrajeni.

Več o projektu na povezavi na spletnem  Mladi v svetu energija in  na spletni strani programa Ekošola

 

                    *  *   *  *  *  *  *

Več informacij:Gen Energija, Vrbina 17, Krško, info@mladi-svet-energije.si
Društvo DOVES – FEE Slovenia, Program Ekošola, info@ekosola.si

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL