Odgovorno s hrano

EKOVRTIČKARJI BODO OB DNEVU ZEMLJE POSADILI 634 DREVES

Dodano: 2011-04-22 11:15:06
Celje, 21. aprila - V vrtcu Anice Černejeve Celje je danes potekala slavnostna predaja 205 dreves, ki so jih Ekošola podarila 10 slovenskim vrtcem, ki so v letošnjem šolskem letu sodelovali v pilotnem projektu Ekoopazovalni dnevnik Moje drevo.

Drevesa bodo otroci skupaj s  starši na vrtove in zelenice v okolici domov  posadili jutri in s tem dejanjem na zanimiv in poučen način obeležili Svetovni dan Zemlje.

V pilotnem projektu skupno sodeluje 634 otrok, ki so na začetku šolskega leta prejeli omenjeni dnevnik, v katerega otroci in njihovi starši  v sliki in besedi vnašajo svoja opažanja  o rasti in razvoju drevesa v vseh letnih časih. Kot pravi Dane Katalinič, vodja projekta, je namen projekta   spodbujati sodelovanje med otrokom, vzgojiteljem in staršem, da skupaj spoznavajo naravne zakonitosti in jih na razumljiv način predstavijo otrokom.  S tem otroke spodbujamo k aktivnosti in kreativnosti, hkrati pa jim omogočimo,  da zgodaj začutijo in spoznavajo bogastvo rastlinskega sveta okoli sebe. Skratka, na ta način našim najmlajšim  »vcepimo« vrednote, katere bo otrok povzel, sprejel in nadgrajeval kot svojo lastno vrednoto.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL