Odgovorno s hrano

OBISK NA SADJARSKI EKOLOŠKI KMETIJI

Dodano: 2013-05-16 10:46:39
Ogled sadovnjaka
Ministrstvo za kmetijstvo in okolje nas je v mesecu aprilu razveselilo z novico, da smo bili nagrajeni kot najbolj aktiven vrtec v okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk v pomurski regiji.

Tega priznanja smo se zelo razveselili.  Kot nagrado smo  organizirali izlet za dve skupini otrok na sadjarsko ekološko kmetijo Smodiš v Otovce. Izlet smo izvedli v petek, 26. aprila 2013. Že sama vožnja je bila za otroke zanimiva. Opazovali smo okolico, se pogovarjali, prepevali in se imeli lepo. Na kmetiji  sta nas prijazno sprejela g. Vlado in g. Vera Smodiš. Sprehodili smo se do sadovnjaka in občudovali čudovito cvetočo naravo. Na kmetiji smo okusili domači sok, jabolka,  krhlje in okusno domačo pogačo.

Izrekli smo priznanje mlademu kmetu g. Smodišu, ki se trudi na ekološki način  pridelati sadje in pritegniti v te goričke kraje čim več turistov.  Ponuja urejene  apartmaje in pogostitev po predhodnem naročilu.  Ima vizijo in verjamemo, da mu bo uspelo.   Zadovoljni smo se vračali v Prlekijo. Spremljala nas je dobra volja in pesem. Posebno je zvenela Hojla Prleki.  

Ta izlet nam je v izziv, da bomo ob naslednjem tradicionalnem slovenskem zajtrku pripravili še več zanimivih dejavnosti za otroke in se še naprej trudili za uživanje zdrave, domače hrane.

Nada Marinič,
Vrtec Ljutomer

 

 

Hranjenje osličkov
To smo mi
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL