Odgovorno s hrano

Ekodan - E-transformer in še veliko tega na DOŠ Dobrovnik

Dodano: 2013-06-18 10:31:53
E-transformer na dvorišču
Na Dvojezični osnovni šoli v Dobrovniku smo med natrpanim urnikom in vsemi prireditvami, našli prost termin za naš Eko dan, ki smo ga izvedli 09. aprila 2013.

 

Po malici smo se zbrali v jedilnici in poslušali navodila dne, se nato razdelili v tri večje skupine in zavihali rokave. Učenci prve triade so najprej prisluhnili dogodivščinam zajca Cvetka in skupaj z učiteljicami izvedli delavnice, kjer so nastajale različne živali iz ekoloških materialov. Tudi učenci druge triade so se pošteno nadelali, saj so obnovili in izdelali zabojnike za odpadni papir, ki sedaj krasijo našo šolo in so povrhu še koristni. V kemijski učilnici so učenci 7. in 8. razreda izvedli poskuse o pitni vodi in njeni problematiki onesnaženja ter izdelali ekopapir. Učenci 9. razreda so matematično analizirali vprašalnike v zvezi s recikliranjem odpadkov.

Isti dan smo si na šolskem dvorišču lahko ogledali E-transformer in se poučili o pravilnem ravnanju z odpadki.  Po kosilu smo se odpravili na čistilno akcijo po vaseh Dobrovnik, Žitkovci in Strehovci ter tudi tako pripomogli k urejenosti in čistoči naše občine.

Naši najmlajši iz vrtca so se nam pridružili in skupaj z vzgojiteljicami izdelali ptičjo hiško.

 

Urška Car,
DOŠ Dobrovnik-KÁI Dobronak

 

V E-transformerju
Izdelava ekopapirja
Delavnica1
Delavnica2
Delavnica3
Čistilna akcija 2013
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL