Ko smo se ob obisku čebelarja seznanili z njegovim delom, zdravilnostjo medu, pomenom čebel, nam je predstavil tudi nekatere medonosne rastline (ajda, divji kostanj, akacija, sivka).
Spoznali smo ajdo kot povezavo med čebelo in kruhom- hrana za ljudi, živali in čebelja paša. Iz ajdovega zrnja smo dobili moko, dodali malo medu, kvasa, soli in spekli žemlje. Kar topile so se v naših ustih, tako so bile dobre.
Ob ajdovem kruhu so nam mize ponujale še med, maslo, domače mleko, jabolka- pisano, okusno, dišeče… iz domače kuhinje.
Bilo je res pravo razkošje okusov, vonjev in pogledov, ko smo dodali še čebelje pogrinjke.
Ker smo na zajtrk povabili tudi g. župana BOJANA KONTIČA, je lahko razkošje domačih dobrot delil z nami. Vemo, da je tudi njemu teknilo, saj je pojedel čisto vse.