Odgovorno s hrano

Oš Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki se predstavi na eko tržnici v Krškem

Dodano: 2015-06-02 12:13:04
OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki se je predstavila na eko tržnici v Krškem.

EKO TRŽNICA

V soboto, 30.5.2015, je komunalno podjetje Kostak, v okviru občinskega praznika v Krškem, organiziralo eko tržnico, na kateri se je predstavila tudi naša šola.

Eko tržnica je potekala na tržnici Videm v Krškem. Namen tržnice je predstavitev eko dejavnosti in izdelkov, ki nastajajo pri tem. Številni vrtci in šole so se predstavili z izdelki, ki jih izdelujejo  iz naravnega in odpadnega materiala. Ravno tako tudi naša šola. Predstavili smo izdelke, ki nastajajo pri pouku, dnevih dejavnosti, krožkih in drugih priložnosti. Predstavljali smo tudi izdelke iz vrtca Plavček pri šoli.

Posebnost naše stojnice je bila tudi degustacija treh namazov, ki jih pripravljajo naše kuharice učencem za malico. Mimoidoči so lahko poskusili čokoladni, tunin in zeliščni namaz. Dobili smo pohvale vsakega, ki se je ustavil pri naši stojnici. Vsakemu smo tudi podarili recepte za pripravo teh okusnih namazov.

Našo stojnico so zastopale Alina Polovič, Rebeka Štefanič in Hana Tršinar, učenke 4. razreda. Svoje delo so opravile z vso zagnanostjo in odlično predstavile našo šolo. Učenkam vse pohvale.

Zapisala: Martina Perašin 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL