Odgovorno s hrano

U4ENERGY

Vodja projekta: Milena Lukič
elektronski naslov: milena.lukic@ekosola.si

DOBRODOŠLI v U4energy Slovenija - www.u4energy.eu 

U4energy je vseevropski natečaj, namenjen ustanovam, katerih učenci in učitelji se želijo pridružiti prizadevanjem za doseganje ambicioznih evropskih ciljev glede podnebnih sprememb. U4energy je iniciativa Evropske komisije, financirana s pomočjo programa Inteligentna energija za Evropo.

Natečaj U4Energy ima tri tekmovalne kategorije:

 • Kategorija A: »Ukrepi za bolj učinkovito izrabo energije na šoli«
  http://www.u4energy.eu/web/guest/category-a

  Sodelujoči:
  Šolske skupnosti (učitelji, učenci in vodstva ustanov) ter lokalne oblasti
  Cilj:
  Učitelje in učence spodbuditi k boljšemu seznanjanju z učinkovito izrabo energije, da bodo svojo šolo spodbudili k varčevanju ter zmanjševanju količine električne energije ter porabe energije za ogrevanje.
 • Kategorija B: »Najboljše pedagoške akcije, namenjene ozaveščanju o potrebi po učinkoviti izrabi energije«
  http://www.u4energy.eu/web/guest/category-b

  Sodelujoči:
  Učitelji
  Cilj:
  Spodbuditi učitelje k razvoju in opisu uspešnih metodologij za poučevanje učinkovite izrabe energije, vključevanju učencev in ozaveščanju o potrebi po zmanjšanju porabe energije.
 • Kategorija C: »Najboljše kampanje ozaveščanja o potrebi po učinkoviti izrabi energije«  http://www.u4energy.eu/web/guest//category-c
  Sodelujoči:
  Učenci, ki jih vodi učitelj
  Cilj:
  Spodbuditi učitelje in učence, da bodo izoblikovali in izvedli inovativne in kreativne kampanje za širjenje zavesti o potrebi po učinkoviti izrabi energije v ustanovah in/ali v skupnosti.

 Sodelujoči, ki želijo sodelovati v natečaju, se morajo registrirati s prijavnico preko spletne strani www.u4energy.eu in prejeli bodo digitalni komplet, ki vsebuje e-priponko, debatne kartice, zaobljubo, pripomočke za varčevanje z energijo, U4energy vprašalnik ter navodila, kako lahko kar najbolje izkoristijo vire, ki so na voljo na portalu U4energy.

Za nemoteno delo ekipe U4energy Slovenija vas naprošamo, da PRIJAVNICO, pošljete na naslov milena.lukic@ekosola.si, najkasneje do 17. februarja 2012.

Šole lahko svoje prispevke pošljejo preko spletne strani www.u4energy.eu najkasneje do polnoči, 16. maja 2012, s čemer si lahko prislužijo nagrado ali dobijo priznanje na evropski ravni. S pomočjo natečaja U4energy bomo nagradili primere najboljše prakse učiteljev in učencev osnovnih in srednjih šol ter zgodbe o njihovem uspehu posredovali po vsej Evropi.

Vse podrobneje informacije in navodila v slovenskem jeziku lahko najdete na spletni strani www.u4energy.eu oz. pišete na milena.lukic@ekosola.si.

 

PROGRAM DELAVNICE
NAVODILA ZA MERILNIK ELEKTRIČNE ENERGIJE COSTCONTROL 3000

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL