Odgovorno s hrano

EKOKVIZ OŠ 2014/15

Tudi v šolskem letu 2014/2015 bodo učenci 6. 7. in 8. razreda osnovne šole na Ekokvizu za osnovne šole lahko tekmovali za laskavi naslov NAJVEČJA EKOFACA.

Gradivo bo vsebovalo tri teme z naslovom Energija iz narave v katerih se bodo učenci podrobneje seznanili z življenjem in delom čebel, z energijo, ki jo prejmemo iz gozda, ter podatke o virih energije in o varčevanju z energijo.

Učenci 6. razreda bodo tako spoznavali čebele, njihovo življenje, njihov doprinos k zdravju posameznika, delo čebelarja, konec koncev pa bomo opozorili na pomen čebel za vsa živa bitja na Zemlji, tako za človeka, živali, kot za rastline, ter spoznali medonosne rastline.

Učenci 7. razreda bodo podrobneje spoznali les, lesno predelovalno industrijo, spoznali, da je Slovenija po deležu gozdnih površin 3. država v Evropi, takoj za Finsko in Švedsko ... Gradivo bo vsebovalo tudi podatke o posledicah, ki jih je na slovensko lesno industrijo naredil žledolom v začetku leta 2014 in še mnogo drugih zanimivih podatkov.

Učenci 8. razreda se bodo podrobneje spoznali z najrazličnejšimi viri za pridobivanje energije na Zemlji, s problematiko, ki se v zadnjem času pojavlja v zvezi s preveliko porabo neobnovljivih virov energije, načini, kako z energijo varčevati v vsakdanjem življenju in s kopico obnovljivih virov energije, ki predstavljajo in zagotavljajo prihodnost našega življenja.                             

šolsko tekmovanje      petek, 6. marec 2015
državno tekmovanje petek, 10. april 2015 na OŠ Toneta Čufarja Ljubljana 

PRAVILA ZA SODELOVANJE  2014/2015
PRAVILA ZA ORGANIZACIJO ŠOLSKIH TEKMOVANJ  2014/2015

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL