Odgovorno s hrano

3-KONS v Celju

Dodano: 2010-11-04 11:51:54
V petek 8. oktobra 2010 so tri šole: Gimnazija Celje - Center, Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje in Posolvno-komercialna šola Celje izvedle že tretji festival 3-KONS. Izpeljali so kar 34 delavnic, posvečenih mednarodnemu letu biotske raznovrstno

8. oktobra 2010 so tri šole:Gimnazija Celje - Center, Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje in Poslovno - komercialna šola Celje že tretjič izvedle festival 3-KONS, na katerem je sodelovalo 250 nastopajočih (pod vodstvom 65 mentorjev). Ogledalo si ga je 2.200 dijakov.

Osrednji del festivala je potekal na Kosovelovi ulici - stičišču vseh treh šol. Začel se je s performansom Peti element, v katerem so žive lutke v simbolih štirih elementov (zemlja, voda, ogenj, zrak) pričarale še peti element - človeka. Prikazan je bil širok spekter dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo dijaki vseh treh šol: glasbeni nastopi, ples, performansi... Drugi del festivala je potekal v šolah, kjer so izpeljali 34 delavnic, ki so bile pretežno posvečene mednarodnemu letu biotske raznovrstnosti. Nekaj naslovov delavnic: Jabolka, Kemijsko eksperimentiranje, Ognjič, vsestranski zdravilec, Ali so probiotiki koristni za moje zdravje?, Jesenska zelišča, Biotska raznovrstnost.

Posamezne delavnice, ki so jih pripravili na šolah, so obiskovali dijaki in mentorji iz drugih šol.

Festival 3-KONS je festival dijaške ustvarjalnosti, medsebojnega spoznavanja, kulturnega druženja, razumevanja in združevanja ustvarjalnih energij.

 

EKO-koordinatorica: Melita Požežnik

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL