Odgovorno s hrano

EKOPUSTNA VREMENSKA NAPOVED

Dodano: 2012-02-27 08:21:28
Skupinska slika snežink
Članek govori o pustni zabavi malo drugače...

Pust je čas norčij, zabave in povork. Tudi to šolsko leto naš vrtec, vrtec Manka Golarja Gornja Radgona sodeluje v večih ekoprojektih. Eden izmed njih se imenuje »Vremenski pojavi v mojem kraju«. Prav ta poteka na nivoju celega vrtca in zato smo se odločili, da dejavnosti v pustnem času popestrimo in organiziramo pustno rajanje, v katerem se bodo zrcalili vremenski pojavi. Tako je bilo pri nas zabavno že v ponedeljek, na rajanju, katerega smo poimenovali »Ekopustna vremenska napoved«.
V »Ekopustni vremenski napovedi« so sodelovali vsi oddelki našega vrtca, v vseh enotah. Kostume pa so si izdelali otroci s pomočjo vzgojiteljic iz plastičnih vrečk in plastike. In, kot je včasih raznolika vremenska napoved, so bili raznoliki tudi naši kostumi. Otroci so se predstavljali preko naslednjih vremenskih pojavov: sneg, sonce, veter, dež, megla, mavrica, toča in nevihta.
Ta dan je bilo v vrtcu zelo zabavno, z otroki smo rajali, prepevali, se smejali, družili ter povezovali. Prav tako so se otroci starejših skupin odpravili na povorko po našem mestu.
In navsezadnje vam želimo veliko sonca in čim bolj ugodne vremenske razmere.

 

Mateja Vrbnjak,
Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona

Dež
Mavrica
Megla
Strela, toča
Veter
sončki
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL