Odgovorno s hrano

DOGODKI OB EKODNEVU NA ŠCRM KAMNIK

Dodano: 2012-03-26 12:17:13
Dijaki prvih, drugih in tretjih letnikov Gimnazije in Srednje ekonomske šole Kamnik smo se v petek, 23. marca 2012, zjutraj zbrali pred ŠCRM-jem, si nadeli rokavice in odkorakali izzivom pobiranja odpadkov naproti.

Naš cilj je bil očistiti okolico Kamnika. Dijaki novinarskega krožka  so se podali na delovne točke in dokumentirali dogodke.
Dijaki, ki smo pobirali odpadke, smo ugotovili, da je veliko plastičnih vrečk in na ostalih umetnih materialov, ki se v naravi ne morejo razgraditi.  Zato smo tudi v ta namen organizirali zbiranje odpadne opreme, kot so veliki in majhni gospodinjski aparati, drobni aparati, tv in monitorji ter sijalke. Zelo smo veseli, da se je veliko oseb na to odzvalo in prispevalo k temu, da je naša narava manj onesnažena.
Uredili smo tudi šolski EKOkotiček, bivalne prostore šolskih živali in zeliščnega vrtička. Posadili smo tudi nekaj dreves ob pitniku.
Ob 12. uri se je odvijala slavnostna zasaditev skorša, v kateri so sodelovali župan mesta Kamnik, gospod Marjan Šarec, mag. Gregor Cerar, ki nam je na kratko predstavil program Ekošola, vrtci ter osnovne in srednje šole občine Kamnik. Ob koncu so predstavniki vzgojno-varstvenih zavodov kamniške občine prejeli sadike skorša.

 

Ekonovinarji ŠCRM Kamnik,

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL