Odgovorno s hrano

NA SREDNJI ZDRAVSTVENI ŠOLI HUMANITARNA EPIDEMIJA

Dodano: 2010-08-30 22:24:45
Na natečaj »Tudi jaz lahko pomagam« se je prijavila tudi naša šola – Srednja zdravstvena šola Ljubljana. Humanitarna dejavnost med našimi dijaki in profesorji ni novost; smo jo pa z leti razširili in poglobili. Po svojih močeh pomagamo tako domačim otroko

Že tradicionalen je Novoletni humanitarni teden, v katerem se nabira denar ob različnih dogodkih: tekme, Pokaži, kaj znaš, tržnica... Cela šola v tem času zaživi ob misli na pomoč odrinjenim. Izkupiček smo letos namenili 70 otrokom, ki nam jih je pomagal izbrati Rdeči križ, ter jim organizirali srečanje z dedkom Mrazom. Večer je bil nepozabno ganljiv.

Drugi človekoljubni projekt, ki poteka pri nas že drugo leto, pa je »Posvojimo tibetanskega otroka«. Šola pomaga izobraževati 5 tibetanskih sirot v izgnanstvu preko sklada Benke Pulko »Verjemi vase in osvoji svet«. Z njimi si dopisujemo in spoznavamo, kako v Sloveniji pravzaprav še vedno živimo v blagostanju.

Z našo humanitarno učinkovitostjo smo na natečaju pobrali eno izmed nagrad. Kot je utemeljila komisija, »smo izjemno organizirana, enotna in izvirna šola ter nadvse izstopamo po svoji človekoljubnosti.«

Prejeli smo nagrado varčne žarnice v vrednosti 250 evrov. Naša misel na drugega pa je tudi tu naredila svoje. Zagnali smo akcijo »Posvojimo žarnico«, jih prodali med našimi profesorji in oplemenitili vsoto na 400 evrov ter jih zopet namenili reševanju socialnih stisk.

Nadja Seražin, Srednja zdravstvena šola Ljubljana

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL