Odgovorno s hrano

EKORAZSTAVA

Dodano: 2012-06-11 13:58:57
Povezava ekologije in turizma v Vrtcih Brezovica, enota Notranje Gorice

V letošnjem šolskem letu smo uspele povezati med seboj ekologijo in turizem. Namen tega projekta je bil, ozaveščanje otrok in odraslih o pomenu spoštljivega in odgovornega odnosa do narave.
Odziv staršev na vse naše dejavnosti je bil pozitiven, saj so se v velikem številu udeleževali naših skupnih akcij. Zaključek celoletnega projekta je bila Ekorazstava.

Nekaj misli iz knjige vtisov:

»Mi smo navdušeni! Razstava je zelo izvirna in domiselna. Čisto drugačen pogled na običajne domače
»smeti«! Zdaj bomo dvakrat premislili, preden naslednjič kaj vržemo v smeti. Čestitamo!«

»Čestitamo za idejo in potrpljenje pri pripravi zelo zanimive in poučne razstave. Kako prijetno je pogledati zavrglo embalažo (smeti) v čisto novi preobleki. Osupljivo in navdihujoče!«

Med obiskovalci so bili tudi šolski otroci. Veseli nas, da smo z razstavo navdušili tudi njih. S sodelovanjem v tem projektu so otroci spoznali uporabnost odpadne embalaže, saj smo večino predelali v zanimive igrače. Spoznali so tudi predelavo papirja, ponovno uporabo in kako z odpadki lahko zaslužimo. Zbirali smo star papir in si s prisluženim denarjem privoščili izlet z vlakom v Ljubljano in obisk lutkovnega gledališča. Z zbiranjem zamaškov pa pomagamo tudi drugim.

 

Strokovne delavke vrtca Notranje Gorice,
Vrtec Brezovica

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL