Odgovorno s hrano

ETZO: Kuharska in ustvarjalna delavnica

Dodano: 2012-11-23 08:13:15
V sklopu evropskega tedna zmanjševanja odpadkov smo na šoli izvedli kuharsko in ustvarjalno delavnico.

Na kuharski eko delavnici so se učenci naučili pripraviti proseno kašo z jabolki. Nad hitrim, enostavnim, okusnim in zdravim obrokom so bili navdušeni. Povedali so, da jim je bila kaša zelo dobra in obljubili, da jo pripravijo še kdaj. Pri izbiri sestavin za zdrav obrok smo pazili, da nismo imeli skoraj nič odpadne embalaže, kar pa jo je bilo, smo ločili. Po končani kuharski delavnici je sledila še ustvarjalna. Izdelovali smo ježke iz naravnih materialov in ugotovili, da lahko iz preprostih, brezplačnih materialov nastanejo zelo lepi izdelki.

Zadovoljni in veseli smo odšli domov.

Karmen Planinc, Lucija Papež ter
učenci OŠ Belokranjskega odreda Semič

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL