Odgovorno s hrano

REGIJSKI PRVAKI V EKOKVIZU - NOVOMEŠKA REGIJA

Dodano: 2013-04-22 11:04:19
Regijski prvaki v ekoznanju prihajajo iz OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert. V ekoznanju se bodo ponovno pomerili 19. aprila, ko bo v Ljubljani potekalo državno tekmovanje osmih regijskih zmagovalcev.

Ljubljana, 4. april 2013 – Na Ekokvizu, vseslovenskem tekmovanju osnovnošolcev v ekoznanju, ki ga pripravlja Ekošola v sodelovanju s Telekomom Slovenije, je v dolenjski regiji slavila ekipa učencev OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert. V ekoznanju se bodo ponovno pomerili 19. aprila, ko bo v Ljubljani potekalo državno tekmovanje osmih regijskih zmagovalcev in dodatni dve ekipi, ki sta zbrali največ točk na šolskih tekmovanjih. Letos je na Ekokvizu v tričlanskih ekipah tekmovalo 4.323 učencev 6., 7. in 8. razredov iz 170 slovenskih osnovnih ekošol. V dolenjski regiji je tekmovalo 182 tričlanskih ekip iz 14 osnovnih ekošol.

Zmagovalno ekipo OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert z imenom Venera sestavljajo Anamarija, Ajda in Marija. Na Ekokvizu, kjer so odgovarjale na vprašanja o zdravju in zdravem počutju, energiji in trajnostni mobilnosti, so dosegle 28 od 30 možnih točk. Dober rezultat v dolenjski regiji so imele še ekipe iz OŠ Šmihel, OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Metlika in OŠ Šmarjeta, ki so dosegle 27 točk.

Ekokviz za osnovnošolce v sklopu programa Ekošola poteka že 12. leto. S šolskim letom 2008/2009 se je organizatorjem pridružil tudi Telekom Slovenije, ki je tekmovanje v celoti preselil na splet. Na naslovu http://eko.telekom.si so bili zbrani učno gradivo, vprašanja za vajo in vse pomembne informacije o poteku in izvedbi Ekokviza. Na spletu so učenci tudi prijavili svoje ekipe in tekmovali. Poleg 182 ekip iz dolenjske regije se je na šolskih tekmovanjih pomerilo 347 ekip iz mariborske regije, 422 iz osrednjeslovenske, 184 iz celjske, 151 iz pomurske, 79 iz obalne, 54 iz severnoprimorske in 22 iz gorenjske regije. 

Tudi po koncu tekmovalnega dela na spletni strani Ekokviza na voljo ostaja učno gradivo in vprašanja za vajo, kjer lahko vsak obiskovalec preveri svoje znanje in si ogleda fotografije.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL