Odgovorno s hrano

REGIJSKI PRVAKI V EKOKVIZU - OBALNA REGIJA

Dodano: 2013-04-22 13:00:02
Regijski prvaki v ekoznanju prihajajo iz OŠ Elvire Vatovec Prade. V ekoznanju se bodo pomerili 19. aprila, ko bo v Ljubljani potekalo državno tekmovanje osmih regijskih zmagovalcev.

Ljubljana, 4. april 2013 – Na Ekokvizu, vseslovenskem tekmovanju osnovnošolcev v ekoznanju, ki ga pripravlja Ekošola v sodelovanju s Telekomom Slovenije, je v obalni regiji slavila ekipa učencev OŠ Elvire Vatovec Prade. V ekoznanju se bodo pomerili 19. aprila, ko bo v Ljubljani potekalo državno tekmovanje osmih regijskih zmagovalcev in dodatni dve ekipi, ki sta zbrali največ točk na šolskih tekmovanjih. Letos je na Ekokvizu v tričlanskih ekipah tekmovalo 4.323 učencev 6., 7. in 8. razredov iz 170 slovenskih osnovnih ekošol. Poleg ekip iz OŠ Elvire Vatovec Prade je v obalni regiji tekmovalo še 79 ekip iz 11 ekošol.

 Zmagovalno ekipo OŠ Elvire Vatovec Prade z imenom Polhi sestavljajo Jan, Tadej in Tim. Na Ekokvizu, kjer so odgovarjali na vprašanja o zdravju in zdravem počutju, energiji in trajnostni mobilnosti, so dosegli 28 točk od 30 možnih. Dober rezultat je imela še ena ekipa OŠ Elvire Vatovec Prade, ki je dosegla 27 točk. Točko manj pa so dosegle OŠ Dušana Bordona Semedela Koper, OŠ Antona Šibelja – Stjenka Komen in OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica

Ekokviz za osnovnošolce v sklopu programa Ekošola poteka že 12. leto. S šolskim letom 2008/2009 se je organizatorjem pridružil tudi Telekom Slovenije, ki je tekmovanje v celoti preselil na splet. Na naslovu http://eko.telekom.si so bili zbrani učno gradivo, vprašanja za vajo in vse pomembne informacije o poteku in izvedbi Ekokviza. Na spletu so učenci tudi prijavili svoje ekipe in tekmovali. Poleg 79 ekip iz obalne regije se je na šolskih tekmovanjih pomerilo 347 ekip iz mariborske regije, 422 iz osrednjeslovenske, 184 iz celjske, 151 iz pomurske, 182 iz novomeške, 54 iz severnoprimorske in 22 iz gorenjske regije.

Tudi po koncu tekmovalnega dela na spletni strani Ekokviza na voljo ostaja učno gradivo in vprašanja za vajo, kjer lahko vsak obiskovalec preveri svoje znanje in si ogleda fotografije.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL