Ste se morda nasmejali ob takšni izjavi? Saj vsi vemo, da je zelenjava zdrava, da sadje vsebuje veliko vitaminov, da ne bomo zboleli, če bomo pojedli veliko sadja in zelenjave. Ampak, zakaj pa ne bi poskusili z malo drugačno postrežbo, pripravo, vonjem po zeliščih. Deluje, resnično deluje, z užitkom bomo pojedli in želeli si bomo še več takšnih dobrot. Pa naj vam zaupamo še to, da radi pomagamo pri umivanju jabolk, banan, pomaranč, krompirja, korenčka, paprike,…
Kakšnih vseh vonjav smo bili deležni ob pečeni zelenjavi, mmmm. Pa samopostrežna sadna malica.
Za dobrote na spodnjih fotografijah potrebujemo narezano sadje, za pečeno zelenjavo pa zelenjavo in ščepec posušenega timijana. To so sestavine, ki jih imamo vsi doma, sedaj pa na delo. Zavihamo rokave, umijemo roke, umijemo sadje, prav tako zelenjavo, lupimo, režemo, mešamo,… Vonjamo in predvsem jemo.
Vitaminska poživitev prihaja na vaše in naše krožnike.
Silvija Šatur,
Vrtec Studenci, enota Iztokova