Odgovorno s hrano

Prenovljena spletna stran Ekošole

Dodano: 2010-09-20 00:16:22
Kot ste najverjetneje že opazili, smo v Ekošoli za vas pripravili novo spletno podobo, katere namen je predvsem olajšati delo vsem koordinatorjem in vodjem projektov.

Pozdravljeni na prenovljeni spletni strani Ekošole.

Kot ste najverjetneje že opazili, smo v Ekošoli za vas pripravili novo spletno podobo, katere namen je predvsem olajšati delo vsem koordinatorjem in vodjem projektov. Tako smo se odločili povsem prenoviti spletni portal Ekošole, ga smiselno postaviti in nadgraditi, ter tako zmanjšati težave, s katerimi smo in ste se soočali pri delu na prejšnjem spletnem portalu.

Za vas smo pripravili več navigacijskih menijev oz. blokov. Tako imate v vodoravnem meniju možnosti z najosnovnejšimi podatki in lastnostmi Ekošole, na levi strani pa se nahaja t.i. Glavni meni, v katerem si boste lahko ogledali aktualne novice in obvestila.
Pod Glavnim menijem se nahaja blok Program 2010/11, kateri bo najpriljubljenejši predvsem pri koordinatorjih in vodjih projektov, saj bodo tam našli praktično vse vsebine, povezane z njihovimi ustanovami in LDN-ji (vsa navodila, opise projektov in dejavnosti, katere je potrebno opraviti za pridobitev ekozastave...).
Pod blokom Program 2010/11 se nahaja blok za prijavo. Tu se boste prijavljali v sistem ekošole vsi registrirani uporabniki. Trenutno prijava še ni mogoča, bo pa se mogoče prijaviti v sistem vse od 31.8.2010 zjutraj dalje. Prijava v sistem bo možna z enakim uporabniškim imenom, kot ste ga uporabljali za dostop do starega portala, tako da se že registriranim uporabnikom ne bo potrebno ponovno registrirati. Dostopne podatke bomo vsem uporabnikom posredovali preko elektronske pošte.

Ob prvi prijavi v sistem bo dolžnost vsakega uporabnika preveriti/dopolniti podatke v osebnem profilu (naslov, telefon, poštni naslov, ustanova, občina, ravnatelj...), šele po pravilno vpisanih in dopolnjenih podatkih, pa boste lahko pričeli uporabljati novi portal v vsej svoji veličini.

Za lažje iskanje po portalu vam je na voljo iskalnik v desnjem zgornjem predelu portala. S pridom ga uporabljajte in z njegovo pomočjo iščite ter raziskujte po vsebinah Ekošole.

Naj pa vas ob tej priložnosti opomnimo, da bodo odslej vse prijave, odjave na dogodke, oddaje poročil, LDN-jev... vodene elektronsko in bodo omogočale boljši in celovitejši vpogled v delo in izvedbo posameznih projektov. Tako pričakujemo, da se bo kakovost opravljenih vsebin, tudi s pomočjo prenovljenega spletnega portala, še dodatno izboljšala.

 

Za Ekošolo: Administrator

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL