Odgovorno s hrano

HUMANITARNA AKCIJA NA GIMNAZIJI VELENJE

Dodano: 2010-11-25 07:46:23
sortiranje in priprava paketov
Na delovno soboto, 13. novembra, se na gimnaziji Velenje nismo ukvarjali samo s teorijo. Izvedli smo humanitarno akcijo kot neke vrste odgovor na zadnje neprijetne dogodke v naši dolini. Mladi se odzivajo na družbeno realnost in razmišljajo o tem, kakšna

Letošnje leto je bilo za delavce Vegrada usodno, zato smo se na šoli odločili, da izpeljemo akcijo zbiranja hrane in higienskih pripomočkov. Te pakete smo namenili delavcem Vegrada. Ostali paketi, v katere smo zložili osnovna živila, sladkarije in igrače, pa smo namenili socialno depriviligiranim družinam z večjim številom otrok.

 Z naslovom na plakatu »Dajmo roko tistim, ki jo potrebujejo« smo pozvali dijake, da pokažejo svoj čut za  humanost in solidarnost do pomoči potrebnim.

 Dijaki vseh letnikov in profesorji so prvo šolsko uro prinašali dobrine, dijaki drugih letnikov pa so dobrine sortirali in pakirali v velike pakete. V dveh šolskih urah smo zbrali 17 paketov. Za sodelovanje smo prosili Rdeči križ, ki je zbrana sredstva nato prevzel in bo tudi organiziral razdeljevanje.

 Z odzivom dijakov in profesorjev smo bili zadovoljni, zato se bomo v prihodnosti potrudili organizirati še kakšno humanitarno akcijo s še večjo odzivnostjo.

                                                                             Aktiv družboslovcev

pripravljeni paketi
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL