Odgovorno s hrano

KORAK ZA ČISTEJŠI ZRAK

Dodano: 2013-10-11 08:56:46
EKODAN je potekal 28. septembra v Biotehniškem centru Naklo pod sloganom mobilnosti: Korak za čistejši zrak.

V soboto, 28. 9. 2013 smo na Biotehniškem centru Naklo organizirali EKODAN, ki smo ga poimenovali kar po letošnjem sloganu mobilnosti Korak za čistejši zrak. Uvod v ekodan smo pričeli z akcijo zbiranja starega papirja, ki je potekala od srede, 25. 9. do sobote, 28. 9. 2013. Zbrali smo 3,5 ton odpadnega papirja. Priprave na ekodan so potekale že od začetka septembra. Dijaki 3. letnika naravovarstveni tehnik pod mentorstvom Nataše Kunstelj so pripravljali program za prireditev.

Dijaki 4. letnika naravovarstveni tehnik, so skupaj z mentorico Veroniko Gorjanc promovirali ekodan in ostale aktivnosti, ki so se dogajale v okviru tega dne. Pripravili so plakate, oglaševali po šolskem radiu, na šolsko parkirišče dali obvestilo, da pridemo v soboto s čim manj avtomobili.

V soboto na ekodan smo imeli zjutraj dve uri eko delavnice na temo tedna brez mobilnosti, ki so jih pripravili učitelji skupaj z organizatorico ekodneva Natašo Kunstelj. 

Ekoreporteji  so zabeležili dogajanja na ekodnevu in izvedli anketo med dijaki o zadovoljstvu in osveščenosti o ekodnevu in tednu mobilnosti.

Po malici je sledila prireditev v športni dvorani. Prireditev sta vodila dijaka 4. letnika naravovarstveni tehnik Anja Križanič in Gašper Peterman, program pa so pripravili in izpeljali dijaki 3. letnika naravovarstveni tehnik. Na koncu prireditve je bilo predstavljeno električno kolo podjetja TEHNOSAL Medvode. Kolo smo lahko tudi preizkusili in se malo popeljali po športni dvorani.

 

Nataša Kunstelj, koordinatorka na BC Naklo

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL