Odgovorno s hrano

HUMANITARNI OKTOBER NA POŠ GRAJENA

Dodano: 2013-10-23 09:27:48
Zbrane igrače prinašajo nasmeške na lica otrok
V vsakem šolskem letu je oktober na OŠ Ljudski vrt Ptuj, Podružnica Grajena, humanitarno obarvan. Tudi letos se nismo izneverili naši tradiciji.

Prvi oktobrski teden je namenjen otrokom. Mi smo ga obeležili na prav poseben način – z zbiranjem igrač za revne otroke. Zbrali smo tri velike škatle, največ plišastih. Po njih je prišla ga. Tatjana Matjašič, ki je zaposlena na Centru za socialno delo Ptuj. Tam bodo jih odložili na hodniku njihovih prostorov. Otroci, ki skupaj s starši prihajajo v njihove prostore, lahko izberejo eno igračo in si jo odnesejo domov. Prepričani smo, da smo prinesli nasmešek na lica velikemu številu otrok.

V  tednu, ko obeležujemo svetovna dneva hrane in revščine, je potekala humanitarna akcija zbiranja živil. Zbirali smo živila v originalni embalaži. V ekokotičku smo uredili »sprejemnico« živil. V letošnjem šolskem letu je bila akcija zelo uspešna, saj smo do vrha napolnili kar štiri velike škatle in tako prinesli nekaj sreče in vsaj za trenutek olajšali življenje  kar štirim družinam.

                                                                                          Nada Sevšek, koordinatorka Ekošole

 

Zbrana živila bodo štirim družinam vsaj za kratek čas olajšale skrbi
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL