Odgovorno s hrano

Ekodan - Gimnazija Ledina

Dodano: 2013-11-11 10:31:34
Obisk muzeja v Bistri

Problematika v zvezi z vodo, energijo in ločevanjem odpadkov je v današnjem svetu zelo velika. Odpadkov je vedno več, prostora zanj pa zmanjkuje. Ljudje ne varčujemo z vodo. Ne sprašujemo se, od kod jo sploh dobimo. Da bi se ta problematika počasi začela reševati, smo si ogledali razstavo v Bistri.

Dijaki četrtega letnika Gimnazije Ledina smo se s profesorji z avtobusom odpravili v Bistro. Tam nas je prijazno sprejela ena od organizatork. Ogledali smo si film na temo ločevanja odpadkov, varčevanja z vodo in energijo. O filmu smo se pogovorili, reševali smo delovni list, iskali vzroke, posledice in rešitve. Po ogledanem filmu smo se odpravili na kratki delavnici. Pogovarjali smo se o svojem odnosu do okolja. Delavnica je bila zelo zanimiva. Pogledali smo, kako deluje plošča za lovljenje sončnih celic, energije. Imeli smo tudi nekaj prostega časa za ogled celotnega muzeja. Pogovarjali smo se tudi z Matjažem Dovečarjem, ki je z veseljem odgovoril na naša vprašanja.

Dan je bil zelo uspešen, poučen in zanimiv. Razstava je bila dobro pripravljena in primerna starosti udeležencev. Dijaki so se zabavali in sodelovali pri pogovorih, prav tako pri izpolnjevanju delovnih listov. Razstava je vredna ogleda.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL