Odgovorno s hrano

ZAJTRK ZA ZDRAVJE UMA IN TELESA TER PAŠA ZA OČI

Dodano: 2013-11-25 08:08:39
nazdravljali smo z g. županom
Ob slovenskem tradicionalnem zajtrku smo si v VRTCU VELENJE V OE VRTILJAK, tokrat privoščili pravo razkošje okusov.

Ko smo se ob obisku čebelarja seznanili z njegovim delom, zdravilnostjo medu, pomenom čebel, nam je predstavil tudi nekatere medonosne rastline (ajda, divji kostanj, akacija, sivka).

Spoznali smo ajdo kot povezavo med čebelo in kruhom- hrana za ljudi, živali in čebelja paša. Iz ajdovega zrnja smo dobili moko, dodali malo medu, kvasa, soli in spekli žemlje. Kar topile so se  v naših ustih, tako so bile dobre.

Ob ajdovem kruhu so nam mize ponujale še med, maslo, domače mleko, jabolka-  pisano, okusno, dišeče… iz domače kuhinje. 

Bilo je res pravo razkošje okusov, vonjev in pogledov, ko smo dodali še čebelje pogrinjke.

 

Ker smo na zajtrk povabili tudi g. župana BOJANA KONTIČA, je lahko razkošje domačih dobrot delil z nami. Vemo, da je tudi njemu teknilo, saj je pojedel čisto vse.

 

oblikovanje žemljic
kako je slastno
slovenski tradicionalni zajtrk v eni mlajših skupin
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL