Odgovorno s hrano

JUPOL BARVE ZA NAJBOLJ USTVARJALNE ŠOLE IN VRTCE V EKOŠOLI

Dodano: 2014-05-13 11:31:49
Družba JUB se je s šolskim letom 2013/14 s svojimi barvami JUPOL Junior prvič vključila v program Ekošola in že v decembru v okviru projekta Prednovoletni čas, razpisala natečaj za najlepše okrašene prostore.

Družba JUB se je s šolskim letom 2013/14 s svojimi barvami JUPOL Junior prvič vključila v program Ekošola in že v decembru v okviru projekta Prednovoletni čas, razpisala natečaj  za najlepše okrašene prostore. Na sejmu Altermed, ki se je odvijal sredi marca v Celju, je najboljše vrtce in šole nagradila z barvami iz družine JUPOL, med katerimi so tudi visoko pokrivne notranje zidne barve za otroške učilnice in igralnice JUPOL Junior, ki nosijo oznako okoljska marjetica. Nagrade je v Celju predstavnikom sodelujočih šol in vrtcev na priložnostni slovesnosti podelila vodja trženja v JUB-u, mag. Jelka Slatinšek. 

Mednarodni program Ekošola sovpada tako s filozofijo kot vizijo podjetja JUB, ki uživa ugled najstarejšega proizvajalca zidnih barv pri nas, hkrati pa je s svojimi okolju in uporabniku prijaznimi barvami najbolj prepoznaven po blagovni znamki JUPOL, ki ji potrošniki tudi najbolj zaupajo. V družino JUPOL sodi tudi notranja zidna barva JUPOL Junior, ki se ponaša z nizko ali ničelno vsebnostjo nevarnih organskih in anorganskih snovi in je proizvedena na povsem ekološki način. Na sejmu Altermed je tako 12 šol in vrtcev prejelo nagrade v štirih kategorijah, skupaj pa jim je JUB zagotovil barv za 1.500 kvadratnih metrov zidnih površin.

Sodelujoče šole in vrtci so prednovoletni čas izkoristile za ustvarjanje risb in likovnih del z zimskimi motivi, s katerimi so otroci izražali svoje prednovoletne vtise, likovni mentorji pa so jih pri tem še dodatno spodbujali k uporabi naravnih in recikliranih materialov. Pri natečaju za najlepše okrašene učilnice in igralnice so učitelji prostore v šolah in vrtcih fotografiralistrokovna komisija programa Ekošola pa je fotografije razvrstila v tri kategorije in v finale izbrala 9 učilnic oziroma igralnic. Za barvanje učilnice zmagovalnega šolskega razreda ali enote v vrtcu je tako JUB zmagovalcem v vsaki kategoriji podelil barve JUPOL Junior in jih tako nagradil za njihov trud.

Seznam nagrajencev:
3 najlepše igralnice v kategoriji OSNOVNE ŠOLE so si priborili CUDV Draga,  OŠ Jela Janežiča in OŠ Sava Kladnika Sevnica - POŠ Loka pri Zidanem Mostu, v kategoriji VRTCI pa  Vrtec Most na Soči, Vrtec Mežica in Vrtec Ormož . Eko nagrade za tri najlepše učilnice in igralnice, okrašene z uporabo recikliranih in naravnih materialov, prejmejo OŠ Stopiče, Vrtec Cepetavček pri OŠ Toneta Pavčka, Vrtec Košana pri  OŠ Košana, za najbolje ocenjene med sodelujočimi pa so simbolične nagrade prejeli še : Vrtec Čebelica pri OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, Vrtec Ivana Glinška, skupina Sovice  in OŠ Puconci.
_ _ _ _ _ _ _ 

Za zidno barvo JUPOL Junior je JUB v letu 2011 kot prvi v svoji panogi pridobil evropski okoljski certifikat Ecolabel, kar je dokaz, da JUB pri njihovi proizvodnji izpolnjuje visoke evropske okoljske standarde in merila ter s tem izkazuje odgovorno ravnanje do okolja oziroma svojo okoljsko odličnost. Barve, pakirane v 2,5-litrsko embalažo, nosijo znak »okoljska marjetica«, s katero Evropa osvešča svoje potrošnike o blagovnih znamkah, ki so vredne nakupa. Za barve JUPOL Junior je JUB v letu 2011 prejel tudi nacionalno okoljsko nagrado za okolju prijazen izdelek

Poleg nagrade Zelena misija je JUB lani pridobil tudi nagrado "Okolju prijazno podjetje"  s čimer izkazuje svojo visoko okoljsko osveščenost pri zmanjševanju obremenjevanja zraka, vode in tal. V JUB-u so opremljeni s čistilnimi napravami, obvladujejo ravnanje z odpadki in skrbijo za zdravo in varno delovno te življenjsko okolje. Pri tem kakovostno sodelujejo z lokalno skupnostjo, svojo družbeno odgovorno in okoljsko vlogo pa izkazujejo s podporo številnim humanitarnim projektom, ki vključujejo zlsti vrtce, šole in bolnišnice, pa tudi okoljevarstvene ter športne in kulturne projekte.


PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL