Za pomoč smo poprosili bližnjega kmeta, ki je prišel s strojno mehanizacijo in zemljo najprej preoral. Odločili smo se, da vrt nekoliko razširimo. Po zoranih brazdah smo zemljo pognojili in jo skozi zimo pustili mirovati. Ta čas pa smo se v učilnicah pripravljali na začrtovanjem vrtnih posevkov. Najprej smo proučili vsa zelišča in kulturne rastline, ki so dobri sosedje na vrtu. Spomladi smo pričeli z obdelovanjem zemlje. Najprej smo jo dobro strojno zrahljali, nato pa še učenci ročno z motikami. Začrtali smo gredice, glede na naš načrt in pričeli s sajenjem semen (solata-3 vrste, melisa, meta, rožmarin, redkvica, stročji fižol, kumare.) Posadili pa smo štiri trimetrske vrste ranega krompirja, jedilne buče, česen, čebulo, solato, paradižnik, papriko, sončnice, šparglji.) Vrt sedaj tedensko zalivamo in obdelujemo z različnimi orodji. Ker je letošnje leto izjemno veliko širokolistnatega plevela se na vrt pogosto odpravimo popoldan, da ga oplejemo. Zadali smo si izziv, da proti koncu šolskega leta pripravimo tudi eko pojedino v gospodinjski učilnici, kjer bo na jedilniku: Špargljeva juha, ocvrte bučke s pire krompirjem in solato imenovano »Zaljubljen solatni krožnik«, za sladico pa melisin frape.
Glavni meni
Ekoportal
Program dela
FACEBOOK
KONFERENCE
POROČILO EKOŠOL