Odgovorno s hrano

ZELIŠČNA SPIRALA OŠ VELIKI GABER

Dodano: 2015-06-12 08:58:08
Sodelovali smo pri projektu Šolska vrtilnica, hkrati pa si uredili tudi okolico šole, okoli katere smo uredili cvetlična korita in gradice.

Ker v okolici šole nimamo primernih površin za ureditev ekološkega šolskega vrtička, smo se odločili, da v iztekajočem šolskem letu poskusimo zgraditi in zasejati zeliščno spiralo. Z učenci OPB smo v jeseni začeli načrtovati zeliščno spiralo in ji določili prostor. Preko zime smo zasadili različna zelišča in začimbe v lončke, spomladi pa smo s pomočjo starejših učencev zgradili zeliščno spiralo in vanjo posadili vzgojene rastline. Nekatere smo dokupili. Rastline redno zalivamo in rahljamo zemljo. Imeli pa smo tudi že prvi »pridelek«, saj rastline hitro rastejo in smo jih že prvič porezali in pripravili na sušenje. V sodelovanju z izbirnim predmetom smo izdelali tudi lesene označevalce rastlin s slovenskimi in latinskimi imeni.

Učenci samoiniciativno skrbijo za rastline, tako v spirali kot tudi za druge svetlice v gredicah in cvetličnih koritih. Razvili so čut za odgovornost predvsem zato, ker so rastlinice sami vzgojili.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL