V letošnjem šolskem letu je vrt zaživel že v spomladanskem času. Zelišča so bujno začela poganjati, zimo so preživeli: korenčki, peteršilj in precej solate. Po spomladanskem čiščenju naših gredic smo na novo posejali rukolo, redkvice, peteršilj in solato. Gredica, ki je bila lani polna paradižnikovih sadik je letos zarasla z jagodami. Do sedaj smo dvakrat prispevali v šolsko kuhinjo solato za vse učence šole in se posladkali s sočnimi jagodami. Za ure gospodinjstva smo porabili rukolo, ki je bila del krožnika s predjedjo. Redno pa naše kuharice in učenci gospodinjstva uporabljajo zelišča za sprotno rabo v kuhinji. Ker je trenutno zelišč zelo veliko, smo jih večina porezali in posušili za zimske dni. Iz semen, ki smo jih prejeli od Semenarne, smo vzgojili tudi sadike paradižnika, ki že lepo raste v gredah. Preostala semena rabimo sprotno v gredah glede na prostor, ki je na voljo in čas sajenja.