Odgovorno s hrano

NA OŠ ROJE SODELUJEMO IN SI POMAGAMO TUDI PRI VRTNARJENJU

Dodano: 2015-06-16 11:45:06
OŠ Roje Domžale se z vrtom ponaša že vrsto let in tako svojim učencem nudi pridobivanje izkušenj ter znanja z delom na vrtu.

Vrt je prava učilnica na prostem, kamor  učitelji prenesejo marsikatero učno vsebino in s tem na konkretnih primerih v učencih prebujajo pravilen odnos do narave.  Učenci iz prilagojenega programa pogosto pomagajo učencem iz posebnega programa in to je za vse zelo pozitivna izkušnja. Še posebej ob dnevih dejavnosti se pogosto srečajo učenci obeh programov. Določene delovne dneve namenimo prav urejanju okolice šole in pripravi izdelkov za nadaljnjo uporabo. Ob teh dnevih vsi učenci šole urejajo gredice na vrtu, obirajo pridelke, zelišča ipd… Iz gospodinjske učilnice pa zadiši tudi kakšno domače pecivo.  Z rezultati dela se večkrat na leto predstavimo na okoliških stojnicah. 

Letos smo na novo zasadilli več avtohtonih slovenskih sort sadnega drevja, z donacijo Soroptimist cluba pa smo postavili tudi velik podzemni zbiralnik za vodo s katerim sedaj lahko zalivamo vrt. Poleg kompostnika, hotela za žuželke in okrogle grede pa smo postavili še spiralno gredo.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL