Naša šola ima manjši zelenjavni vrt, na katerega se trudimo posejati in zasediti slovenske avtohtone vrste. Poslužujemo se kolobarjenja, zato smo na mesto, kjer je bil fižol posadili solato, kjer je bila čebula - bučke, ajda - grah, zelje - redkvica, rukola - korenje, jagode pa so ostale na stalnem mestu. Med jagode smo posadili česen in drobnjak, ob robu pa smo dodali kumare vmes pa posejali še sončnice. Na novih dveh gredah smo upoštevali permakulturno vrtnarjenje. Skupaj smo posadili grah in kapucinke ter sivko, korenje in šetraj ter ognjič, jagode in drobnjak, redkvice in kamilice ter timijan, solato in baziliko. Okrog obstoječega sadnega drevja (jablana, škorž in hruška) smo posadili čemaž in česen.
V okolico šole smo posadili še dve češnji, josto, 4 rdeče ribeze in 2 črtna ribeza. Ob rob zelenice pa smo posadili cvetje.